Latest posts

Hoe werkt ingeweven handdoeken?

Wat betekend ingweven handdoeken?

Onze ingeweven handdoeken gebruiken de weeftechniek van Jacquid. Bij jacquardweven worden ingewikkelde patronen en ontwerpen in de stof gecreëerd door twee gekleurde garen te gebruiken.

Het jacquardweefgetouw, uitgevonden door Joseph Marie Jacquard in het begin van de 19e eeuw, zorgde voor een aanzienlijke vooruitgang in het weefproces. Er wordt gebruik gemaakt van ponskaarten om het optillen van individuele kettingdraden te controleren, waardoor zeer gedetailleerde en complexe patronen kunnen worden gecreëerd. Deze technologie bracht een revolutie teweeg in de textielindustrie door de efficiënte productie van stoffen met ingewikkelde ontwerpen en texturen mogelijk te maken.

Stoffen geproduceerd met jacquardweven kunnen variëren van eenvoudige patronen tot uitgebreide ontwerpen, waardoor ze veelzijdig zijn voor verschillende toepassingen, zoals kleding, stoffering en woondecoratie. De term "Jacquard geweven" benadrukt de specifieke weeftechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een jacquardweefgetouw bij het maken van textiel. Jacquard weven maakt gebruik van hoogwaardige materialen en productiemethoden. Dit resulteert in handdoeken die duurzaam, zacht en luxueus aanvoelen. Ze behouden hun kwaliteit en esthetiek zelfs na herhaaldelijk wassen.

De voordelen van ingeweven handdoeken

Omdat deze techniek zich goed uitleend voor maatwerk kunnen logo's zo groot als je wil op de handdoek komen of een volledig nieuw ontwerp bedacht worden. Door gebruik van de twee kleuren kan er goed binnen het huisstijl gewerkt worden. Dit betekend dat het lostaand logo ingeweven kan worden, maar ook bijvoorbeeld een patroon of teksten met het logo ingeweven kan worden.

Omdat deze handdoeken volledig op maatwerk gemaakt worden kunnen deze handdoeken pas vanaf 500st. besteld worden met het voordeel dat de handdoeken van zacht en hoge kwaliteit op bestelling gemaakt worden.

Het is mogelijk om meer dan 2 kleuren te gebruiken, dit kan alleen als er 2 kleuren per baan gebruikt worden. Met het voorbeeld hieronder wordt per baan maar 2 kleuren gebruikt (donkerblauw en lichtblauw, donkergroen en lichtgroen, geel en rood). Als je vragen hebt, bel of mail ons gerust en wij helpen je graag verder of vraag een gratis offerte aan en stuur uw logo mee, zo kunnen wij een gratis digitale voorbeeld maken met de mogelijkheden die er zijn. 

ingweven.jpg

Posted in: Onze Producten

Leave a comment